• Zelfgemaakte snoot

  11 mei 2022

  Onlangs heb ik van een chips bus van een bekend merk een snoot voor op mijn reportageflitser gemaakt, ik heb deze zelfgemaakte snoot uitgeprobeerd in de tuin waar een aantal planten bloeien. Ik moet wel zeggen dat het resultaat mee valt. Eigenlijk is de snoot niet meer dan een chips bus waar ik een gat in de bodem heb gemaakt, het gat in de bodem heeft het formaat van de flitskop waardoor het blijft zitten. Ik heb hieronder een foto waar de zelfgemaakte snoot op de flitser zit, zoals je kunt zien is het maar simpel iets om het licht te sturen.

  Ik heb ook een foto gemaakt met behulp met mijn zelfgemaakte snoot, ik ben wel tevreden met het resultaat van de foto. Er is wel een klein verbeterpuntje aan te merken en dat is toch wel iets beter richten van de flitser met snoot zodat het licht beter op het onderwerp komt. Ik heb de foto hier onder gezet zo dat je kan zien wat het resultaat is.

   

  Je ziet bij fotografie wel meer dat men lichtvormers zelf maken, vaak zijn het de strobist fotograven die voor hun reportage flitser iets maken. Er zijn wel meer dingen in de fotografie dat je zelf kan maken, een achtergrond kan je zelf maken en een reflectiescherm kun je een plaat piepschuim of wit karton gebruiken. Mocht de gemaakte foto willen hebben kun je het via deze link bestellen.

  Lees meer >> | 38 keer bekeken

 • Nieuwe tulpenfoto

  29 april 2022

  Gisteren heb ik nog een foto te koop gezet in mijn shop(link) bij Werk aan de Muur. Het betreft de foto Een veld met roodgele tulpen(link) die je kunt bestellen, de foto heeft een oranje gloed over de tulpen. Om tot deze foto te kunnen maken heb ik 2 foto’s gebruikt, namelijk 1 normaal belichte foto voorgrond en  1 onderbelichte foto voor de lucht. Mocht je deze foto aan de muur willen hebben kun je via https://www.werkaandemuur.nl/nl/shopwerk/Een-veld-met-roodgele-tulpen/982255 bekijken en eventueel bestellen.

  Lees meer >> | 56 keer bekeken

 • Tulpen 2022

  27 april 2022

  Afgelopen zaterdag heb ik de autoroute van de Tulpenfestival in de Noordoostpolder gereden, onderweg heb ik nog wat foto’s gemaakte van tulpen. Ook heb ik bij een paar “evenemententerreinen” gestopt om foto’s te maken, op 1 plek heb ik wel eens waar geen foto’s gemaakt maar foto’s met tulpen bekeken. Er was immers ook een fototentoonstelling bij een boerenbedrijf in een schuur. In totaal heb ik iets meer dan 50 foto’s gemaakt waarmee ik thuis kwam, ik heb alleen de 11 mooie foto’s bewerkt. Ik heb zelfs voor een foto de voorgrond van de ene foto en de lucht van de andere foto gebruikt om een goede foto te kunnen komen. De 11 foto’s die ik heb bewerkt heb ik te koop gezet op Oypo.nl(link) waar je ze kunt bestellen. De 4 mooiste foto’s dat ik heb gemaakt heb ik ook te koop in mijn shop(link) bij Werk aan de Muur geplaatst waar je ze voor aan de muur kunt bestellen.

   

  De eerste foto dat ik bij Werk aan de Muur te koop heb gezet is de foto Paarse tulpen op een rijtje. Deze foto heb ik gemaakt op een “belevingsveld” waar verschillende soorten tulpen staan. Ik heb ervoor gekozen om een wat lager standpunt te gebruiken zodat je de andere tulpen niet ziet en wel de blauwe lucht. In de nabewerking heb ik wel iets gecropt waardoor de foto beter in verhouding is. Je kan deze foto via https://www.werkaandemuur.nl/nl/shopwerk/Paarse-tulpen-op-een-rijtje/980869 bekijken en eventueel bestellen.

   

  De tweede foto dat ik bij Werk aan de Muur te koop heb gezet is de foto Een rode tulp dat ik aan een rand van een rode tulpenveld heb gemaakt. Langs deze tulpenveld stonden een aantal tulpen vrij van de rest van het veld waardoor ze makkelijker zijn om te fotograferen. Ik heb maar 1 vrijstaande tulp gekozen om op de foto te zetten. Om deze foto te maken heb ik een flitser gebruikt ook al had ik ruim voldoende zonlicht, het zorgt wel ervoor dat de lucht mooi blauw op de foto komt. Je kan deze foto via https://www.werkaandemuur.nl/nl/shopwerk/Een-rode-tulp/980870 bekijken en eventueel bestellen.

   

  De derde foto dat ik bij Werk aan de Muur te koop heb is de foto Een rode tulp tussen de roze tulpen. Voordat ik deze foto maakte viel me op dat er een paar rode tulpen tussen de roze tulpen stonden, ik heb maar 1 rode tulp uitgekozen voor deze foto. Verder heb ik niks bijzonders gedaan voor deze foto. Je kan deze foto via https://www.werkaandemuur.nl/nl/shopwerk/Een-rode-tulp-tussen-de-roze-tulpen/980871 bekijken en eventueel bestellen.

   

  De vierde en laatste foto dat ik bij Werk aan de Muur te koop heb gezet is de foto Een klein geel tulpje, deze tulpje stond op een “belevingsveld” waar nog andere soorten tulpen staan. Ik weet alleen niet wat voor een soort tulp het is, het is wel een klein tulpje om te zien. Ik heb voor deze foto wel een macrolens gebruikt. Je kan deze foto via https://www.werkaandemuur.nl/nl/shopwerk/Een-klein-geel-tulpje/980872 bekijken en eventueel bestellen.

   

  De boven genoemde foto’s heb ik thuis nog wel wat na bewerkt om nog wat mooier te maken. Ze moeten wel in groot formaat mooi staan aan een muur.

  Lees meer >> | 47 keer bekeken

 • Korting op print op doek

  13 april 2022

  Je kunt tot en met zondag 17 april 2022 op https://gerarddezwaan.werkaandemuur.nl een print op doek met 10% korting krijgen. Zo’n doek is in verschillende formaten te krijgen  en helpt tegen een slechte akoestiek in een bepaalde ruimte. Je zag deze doek al afgelopen zondag in vt wonen weer verliefd op je huis bij SBS6. Deze doek moet je wel in een frame spannen die je er bij kan bestellen, de kleur van het frame waar je uit kunt zien is aluminium, wit en zwart. Mocht je geen grote doek willen of interieur passen en de akoestiek is nog slecht kun je ook geluidsabsorberende panelen voor achter de doek mee bestellen. Mocht je al een frame eventueel met geluidsabsorberende panelen hebben kun je natuurlijk alleen een wisseldoek met 10% korting krijgen. Deze korting op https://gerarddezwaan.werkaandemuur.nl loopt tot en met zondag 17 april 2022.

  Lees meer >> | 64 keer bekeken

 • Nieuwe foto's te koop

  11 april 2022

  Afgelopen zaterdag ben ik nog naar de Leuvenumse bos bij Ermelo geweest om een paar foto’s te maken. Ik wist dat de Leuvenumse beek dat door het bos stroomt vrij hoog stond vanwege de regen van vorige week. Op zich ben ik wel blij dat ik naar de Leuvenumse bos ben gegaan en niet opzoek ben gegaan naar de tulpenvelden in de polder, ik ben met een paar mooie foto’s thuis gekomen. De meeste foto’s kun je tot en met oktober bestellen via Oypo.nl(link) waar je zelfs op een T-shirts of keuken-/barbecue- schort kunt bestellen. De 2 mooiste foto’s staan in mijn shop bij Werk aan de Muur(link).

   

  De eerste foto dat ik bij Werk aan de muur te koop heb gezet is de foto Bospanorama met 3 Bruggen, het lijkt niet echt een panorama. Ik heb deze foto wel opgebouwd ui 16 foto’s zoals je bij een panorama zou doen, het zijn 13 staande foto’s en 3 liggende foto’s. Je kunt deze foto via deze link bestellen.

   

  De tweede foto dat ik bij Werk aan de Muur te koop heb gezet is de foto Bosbeek met brug dat ik min of meer op de zelfde plek heb gemaakt als de vorige foto. Ik ben maar 1 bruggetje overgestoken. Deze foto is een HDR foto dat uit 3 foto’s bestaat van 3 verschillende belichtingen. Sinds dat ik deze foto gisteren bij Werk aan de muur te koop heb gezet word het toch beter bekeken dan ik dacht. Je kan deze foto via deze link bestellen.

   

  Bij Werk aan de Muur kun je alleen deze week print op doek met 10% korting bestellen. De twee boven genoemde foto’s kun je dan ook alleen deze week als print op doek met 10% korting bestellen.  De print op doek was gisteren te zien bij VT wonen weer verliefd op je huis op SBS6.

  Lees meer >> | 38 keer bekeken

 • Foto's met sneeuw

  31 maart 2022

  Het gaat vanavond en vannacht weer sneeuwen, of de sneeuw blijft liggen is maar de vraag. Omdat het eind maart/begin april is lijkt het vrij laat in het seizoen dat er sneeuw valt. Ik heb in mijn shop(link) bij Werk aan de Muur 4 mooie foto’s te koop waar sneeuw op te zien is. Drie van de foto’s heb ik gemaakt op een zandverstuiving in de buurt van Harderwijk op de Veluwe en 1 heb ik in Harderwijk zelf gemaakt. De foto ’s zijn tot en met zondag met 10% korting te krijgen omdat Werk aan de Muur 10 jaar bestaat, de verzending is ook nog eens gratis.

   

  De eerste foto waar er sneeuw op te zien is is de foto Een wijds sneeuwvlakte, ik heb deze foto ooit gemaakt op de Hulshorsterzand tussen Harderwijk en Nunspeet. Je kan deze foto via https://www.werkaandemuur.nl/nl/shopwerk/Een-wijds-sneeuwvlakte/256499 bestellen.

   

  De tweede foto waar sneeuw op te zien is is de HDR foto Besneeuwde Korte Kerkstraat in Harderwijk, ik heb deze foto februari 2021 gemaakt in de oude binnenstad van Harderwijk. Je kan deze foto via https://www.werkaandemuur.nl/nl/shopwerk/Besneeuwde-Korte-Kerstraat-in-Harderwijk/749045 bestellen.

   

  De derde foto waar sneeuw op te zien is is de foto Natuur op een besneeuwde zandverstuiving, ik heb deze foto ooit gemaakt op de Beekhuizerzand bij Harderwijk. Je kan deze staande foto via https://www.werkaandemuur.nl/nl/shopwerk/Natuur-op-een-besneeuwde-zandverstuiving/967624 bestellen.

   

  De vierde en laatste foto waarop sneeuw te zien is is de foto Grove dennen op een duin, ik heb deze foto net als de vorige foto ooit gemaakt op de Beekhuizerzand bij Harderwijk. Je kan deze foto via https://www.werkaandemuur.nl/nl/shopwerk/Groeve-dennen-op-een-duin/967623 bestellen.

   

  De laatste 2 foto’s kunnen wat zomers ogen vanwege het mooie zonlicht en de blauwe lucht. De 4 genoemde foto’s kun je tot en met zondag 3 april met 10% korting bestellen via de geplaatste linken. Natuurlijk heb wel meer foto’s die je met 10% korting bestellen, je kan dan naar https://gerarddezwaan.werkaandemuur.nl waar ik een shop heb. Wees er wel snel bij als je van de 10% korting wil profiteren.

  Lees meer >> | 51 keer bekeken

 • 10 dagen 10% korting bij Werk aan de Muur

  25 maart 2022

  Vanaf vandaag tot en met zondag 3 april 2022 heb je 10% korting op https://gerarddezwaan.werkaandemuur.nl waar je mijn foto’s kunt bestellen. Je hebt 10 dagen 10% korting omdat dit jaar Werk aan de Muur 10 jaar bestaat. Deze kortingsactie is de tweede actie van Werk aan de Muur dat dit jaar is, in totaal zijn er 10 acties bij Werk aan de Muur. Welke acties er nog gaan komen weet ik niet, het is voor mij ook een verassing. Tot en met zondag 3 april 2022 krijg in ieder geval 10% korting op een bestelling  op https://gerarddezwaan.werkaandemuur.nl voor een foto van mij.

  Lees meer >> | 51 keer bekeken

 • nieuwe foto te koop

  19 maart 2022

  Vandaag heb ik nog foto te koop gezet die ik eind januari heb gemaakt op landgoed Staverden in de gemeente Ermelo.  Het gaat om de foto Mistige kasteel Staverden dat ik te koop heb gezet. Het is wel een foto van een standpunt dat wel vaker word genomen, het enige waar ik geluk bij had was dat het mistig was toen ik de foto maakte. Je kan de foto bekijken en eventueel bestellen via https://www.werkaandemuur.nl/nl/shopwerk/Mistige-kasteel-Staverden/967313 waar ook een omschrijving van de foto staat, als je besteld kun je het matreaal als formaat zelf kiezen. Ik heb onder deze blog een foto van een voorbeeldkamer hoe je het kunt zien hoe de foto in een kamer staat. Als je de app van Werk aan de muur hebt kun je zelfs de foto bekijken hoe het aan je eigen muur staat.

  Lees meer >> | 62 keer bekeken

 • Sfeervolle foto's

  14 maart 2022

  Omdat ik al een aantal jaar fotografeer heb ook al aantal mooie foto te koop, de mooiste staan op https://gerarddezwaan.werkaandemuur.nl waar je ze voor aan de  muur kunt bestellen. Ik wilde in deze blog 2 sfeervolle uitlichten die zeker de moeite waard zijn om naar te kijken.

   

  De eerste foto dat ik uit wil lichten is een macrofoto dat ik een paarjaar geleden in de Leuvenumse bos heb gemaakt. Het is de foto Miniatuur wereld die je via https://www.werkaandemuur.nl/nl/shopwerk/Miniatuur-wereld/509306 kunt bekijken en eventueel naar wens kunt bestellen. Het is een foto waarvan het zonlicht precies goed viel zodat er een mooie sfeer ontstond.

   

  De tweede foto dat ik uit wilde lichten is een landschapsfoto dat ik een paar weken geleden op landgoed Staverden heb gemaakt. Het gaat hier om de foto Mysterieuze kasteel Staverden die je via https://www.werkaandemuur.nl/nl/shopwerk/Mysterieuze-kasteel-Staverden/959731 kunt bekijken en eventueel naar wens kan bestellen. Toen ik naar Staverden ging was het niet de bedoeling om een landschapsfoto te maken, om aangezien de mist precies dik genoeg was heb ik deze foto toch gemaakt waardoor er een sfeervolle foto ontstaat.

   

  De boven genoemde 2 foto’s heb ik met kennis van het gebied en een beetje geluk gemaakt. Kennis in de fotografie en waar je staat te fotograferen is wel belangrijk, als je buiten staat te fotograferen is een beetje geluk ook wel een kleine rol.

  Lees meer >> | 43 keer bekeken

 • Hulshorsterzand

  7 maart 2022

  Afgelopen zaterdag ochtend was ik nog naar de Hulshorsterzand gereden om te fotograferen. Ondanks dat het aan het begin van de ochtend net boven het vriespunt was was het wel weer mooi weer met een blauwe lucht. Ik heb gelukkig heb ik een aantal mooie foto’s weten te maken die ik te koop heb gezet. Deze foto’s staan ook op Oypo.nl waar je ze zo’n 6 maanden kunt bestellen, 3 van de foto’s staan ook in mijn shop(link) bij Werk aan de Muur. Ik wad aan de noordelijke kant van de Hulshorsterzand waar het rustig was qua mensen, je kon de mensen op 1 hand tellen. Persoonlijk vond ik het niet erg dat het rustig was, ik kon tenminste op mijn gemak fotograferen zonder dat er mensen in de weg liepen. Voor alle foto’s dat ik afgelopen zaterdag heb gemaakt heb ik een polarisatiefilter gebruikt om de lucht net wat blauwer te maken, natuurlijk heb ik ook een statief gebruikt. De eerste foto dat ik maakte is de foto Vrijstaande grove den op een zandverstuiving(link). Voor deze foto heb deze den gekozen omdat het mooi vrij staat en ook de stammen kunt zien.

   

  De tweede foto dat ik op de Hulshorsterzand heb gemaakt is een 16:9 foto en heeft de titel Grove dennen op de Hulshorsterzand(link). Vanwege het stuifzand weet ik niet hoeveel bomen het zijn, de bomen kunnen namelijk voor een deel ingestoven zijn.

   

  De derde foto dat ik afgelopen zaterdag op de Hulshorsterzand heb gemaakt is de foto met de titel Natuur op de stuifzandduinen(link). Naast duinen en grove dennen zie je ook gras dat het zand vast houd. De combinatie van het gras en de wind zorgt er voor dat dit stukje zandverstuiving constant veranderd.

   

  Zoals je kunt zien heb ik voornamelijk gericht op de grove dennen die je veel ziet op de Veluwe. Omdat het nog winter is zijn het de enige bomen dat nog groen zijn, ondanks dat het mooie weer is wacht ik eigenlijk dat er meer bomen en struiken weer groen worden. Het enige dat aan de lente doet denken is dat de bloembollen in de stad die nu op zijn gekomen en ook staan te bloeien.

   

  Gisteren ben ik wel met mijn camera de binnenstad van Harderwijk in gelopen, ik kon eigenlijk geen mooie compositie vinden voor een foto. Door het zonnige weer was het licht ook niet echt mooi en ik miste aan de bomen ook het groen van het blad. Hopelijk lukt het over 1 of 2 maanden.

  Lees meer >> | 56 keer bekeken

 • Meer blogs >>