• Voosterbos

  19 oktober 2020

  Afgelopen weekend was het een fotografies weekend voor mij. Zaterdag ochtend was ik nog naar Cameranu.nl op Urk geweest. Ik had er een dasspeldmicrofoon  en een reflectieschermhouder gehaald. De reflectieschermhouder kan ik op mijn camerastatief zetten om mijn reflectiescherm vast te kunnen houden, deze reflectieschermhouder wilde ik komende zaterdag nog gebruiken om een model uit te lichten tijdens een shoot. Afgelopen zaterdag in de loop van de ochtend en begin van de middag ben ik naar de Voorsterbos bij Kraggenbug in de Noordoostpolder geweest om een paar foto’s te maken. Ik heb er ook gelijk een video gemaakt en heb gelijk mijn nieuwe dasspeldmicrofoon gebruikt. De microfoon doet het goed en het geluid is beter dan ik heb verwacht en zeker voor het bedrag wat ik heb voor betaald. Ik heb de video op Youtube gezet die je via deze link kunt bekijken. Afgelopen zondag heb ik dan de foto’s uitgezocht en bewerkt die ik zaterdag heb gemaakt en heb ook de eerder genoemde video gemaakt. Tussen de foto’s zit ook een HDR foto tussen wat net wat meer werk vroeg. De foto’s die ik heb gemaakt en heb bewerkt kun je via Oypo.nl bekijken en bestellen via deze link. De 3 mooiste foto’s heb ik ook aangeboden in mijn shop op werkaandemuur.nl, deze 3 foto’s heb ik natuurlijk ook hier onder geplaatst. Als je op de onderstaande foto’s klikt kun je ze bestellen om aan de muur op te kunnen hangen.

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 47 keer bekeken

 • foutje

  14 oktober 2020

  Afgelopen maandag had ik nog een video over de Leuvenumse bos online gezet, ik kwam er achter dat er toch een paar foutjes in zaten. De foutjes was de volgorde van de filmpjes en foto’s. Nu heb ik de juiste video online gezet die je via deze link kunt bekijken.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 14 keer bekeken

 • Paddenstoelen in de Leuvenumse bos

  12 oktober 2020

  Gisteren ben ik weer naar de Leuvenumse bos geweest. Je kon zien dat er op sommige plekken van de Hierdense beek(word in de Leuvenumse bos ook de Leuvenumse beek genoemd) meer water stond, op plekken van de Hierdense beek waar vorige week nog droog stond stroomt nu na een week met regen weer water. Ik had gisteren in de Leuvenumse bos paddenstoelen gefotografeerd, het is immers herfst ook al zie nog weinig herfst kleuren aan de bomen. Er stonden trouwen genoeg paddenstoelen om te fotograferen, ik ben niet eens van het pad gegaan om ze te konnen fotograferen. Dit keer heb ik weer na een lange tijd een video opgenomen en op YouTube geplaatst die je via deze link kunt bekijken. De paddenstoelfoto’s die ik gisteren heb gemaakt heb ik toegevoegd aan een map op Oypo.nl die je via deze link kunt bekijken. Natuurlijk heb ik de mooiste foto’s ook geplaatst in mijn shop op werkaandemuur.nl en heb deze macrofoto’s ook hieronder geplaatst, als je erop klikt kun je ze bekijken en bestellen.

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 41 keer bekeken

 • Beetje laat

  8 oktober 2020

  Zaterdag 26 september was ik nog naar de Fotofair in Eersel geweest. In de ochtend had ik een masterclass spelen met gekleurd licht. Het was een geslaagde masterclass om eerlijk te zijn, iedereen die mee deed had wel enig ervaring met studiofotografie. Het ging in dit geval om welke  kleuren bij elkaar passen en welke kleuren goed doen op je model. We mochten ook 2 keer over 2 minuten foto’s maken en het model aansturen om te kunnen zien wat een pose van het model met het gekleurd licht doet.

   

  In de middag had ik een workshop studiofotografie met “speciale modellen”, het speciale aan deze modellen was dat ze jong zijn. Je kon wel bij deze workshop wel merken dat de deelnemers iets minder ervaring hadden met studiofotografie dan bij de masterclass. Het enige uitkomst van deze workshop was; wees creatief en ontwikkel je eigen steil, het is iets wat ik eigenlijk al wist. Zo bijzinder vond ik het niet.

   

  Tussen de masterclass en de workshop had ik nog even over het terrein van de Fotofair gelopen. Ik had bij de fotomomenten nog wat foto’s gemaakt en had nog wat gegeten. Het was ook niet erg druk te noemen op de zaterdag van de Fotofair, het was ook ruim van opzet waardoor je makkelijk afstand kon bewaren.

   

  Zondag 27 september was ik nog naar de Leuvenumse bos geweest om wat paddenstoelen te fotograferen. Ik heb toch een aantal foto’s van paddenstoelen weten te maken, het is immers herfst. Bij sommige foto’s had ik mijn camera onder mijn statief gehangen omdat de kleine paddenstoeltjes laag bij de grond staan. Een paar van deze foto’s van paddenstoelen  heb ik ook te koop gezet in mijn shop op de site van Werk aan de Muur, ik heb ze ook hier onder gezet.(blog gaat verder onder de foto’s)

   

  Afgelopen zondag heb ik in een andere deel van de Leuvenumse bos geweest om te fotograferen. Wederom ging het om paddenstoelen wat ik heb gefotografeerd, dit keer had ik ook flitsers gebruikt om de paddenstoelen uit te lichten. Ondanks dat het al herfst is zat het blad nog aan de bomen die het natuurlijk licht deels tegen houd. Ondanks dat ik de flitsers op stelde heb ik toch weer mooie foto’s van paddenstoelen weten te maken. Een aantal van deze paddenstoelfoto’s die ik afgelopen zondag heb gemaakt heb ik ook in mijn shop op de site van Werk aan de Muur geplaatst en ook hier onder.(blog gaat verder onder de foto’s)

   

  De foto’s van paddenstoelen die ik zondag 27 september en afgelopen zondag heb gemaakt staan ook op Oypo.nl, je kunt ze via deze link bekijken. Mijn shop op de site van Werk aan de Muur kun je via deze link bekijken, er staan ook nog meer foto’s van mij in de shop die je kunt bekijken en bestellen. Er is gelukkig nog ruim voldoende keuze om 1 of meerdere foto’s uit te kunnen kiezen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 50 keer bekeken

 • Niet veel gefotografeerd

  18 september 2020

  Afgelopen week ben ik niet zo veel met fotografie bezig geweest behalve dat ik de geheugenkaarten van mij camera’s leeg heb gemaakt. Afgelopen zaterdag was het nog open monumenten dag, zo ook in Harderwijk. De monumenten met uitzondering van de oude gemeentehuis na gesloten. De oudheidkundig vereniging Herdrewich(de historische naam van Harderwijk) had wel een puzzeltocht langs verschillende monumenten gemaakt en er stonden verschillende verklede personen van uit de middeneeuwen op een paar plekken. Ik had gehoopt dat ik nog een paar mooie foto’s te kunnen makten tijdens de puzzeltocht, uiteindelijk heb ik maar een enkele gemaakt. Nadat ik het kaartje met de oplossing had ingeleverd ben ik nog eens de centrum van Harderwijk in gelopen. Uiteindelijk ben ik toch de Hortuspark ingelopen en heb er ook een foto weten te maken waar ik tevreden mee ben. Ik heb deze foto ook tekoop gezet in mijn shop op de site van Werk aan de muur(link naar mijn shop), natuurlijk kun je de foto via deze link bekijken en bestellen. Ik heb de foto ook hier onder gezet en als je er op klikt kun je het ook bestellen.

  Wat ik komend weekend ga doen weet ik nog niet. Het kan zijn dat ik nog even het bos in ga voor een paar mooie foto’s. Of ik daadwerkelijk ook de bos ben in geweest lees je natuurlijk in een blog, of ik een video maak weet nog niet.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 49 keer bekeken

 • Opnieuw op de Ermelosche heide

  9 september 2020

  Afgelopen zondag ben ik weer naar de Ermelosche heide geweest. Ondanks dat de hei nog paars is ze je wel dat de bloei van de heide over de hoogtepunt heen is. Desondanks heb ik toch een paar mooie foto’s op de hei weten te maken. Ik heb een aantal foto’s op Oypo.nl te koop gezet waar ze een klein poosje te koop blijven. De 3 mooiste foto’s heb ik in mijn shop bij Werk aan de Muur gezet, ik heb ze ook hier onder gezet met een beschrijving en als je op de foto klikt kun je ze ook bestellen om aan de muur te hangen.

   

   

  De foto Een panorama van de Ermelosche heide is een panoramafoto die ik heb gemaakt van 7 staande foto’s die ik in photoshop tot 1 brede panoramafoto  heb gemaakt. Ik heb deze panorama ook de kleur iets aangepast zodat het net wat mooier is. Je ziet ook wat meer contrast in de bewolking boven de hei.

   

   

  De foto Een aantal bomen op de Ermelosche heide heb ik niet echt een bewerking toegepast. Ik heb wel een klein beetje de kleuren en het contrast aangepast, ik heb wel de foto iets gecropt tot 16:6 formaat. Het enige wat ik heb gebruikt is een statief met afstandsbediening zodat de foto optimaal scherp is. Je ziet aan de bomen en de voorgrond dat de zon door de bewolking kwam.

   

   

  De foto Bomen, gras en heide heb ik bij de schaapskooi gemaakt, omdat er redelijk veel gelopen word(onder andere door de schaapskudde) staat er wat meer gras en minder heide op dit stuk Ermelosche heide. Om deze foto te kunnen maken heb ik naast een statief en afstandsbediening ook nog een polarisatiefilter gebruikt zodat de kleuren op de grond als in de lucht beter op de foto komen. Qua formaat van de foto is het formaat zoals die uit de camera komt. Ondanks dat ik polarisatiefilter heb gebruikt heb ik achteraf kleine correcties toegepast.

   

  Gisteren heb nog een korte video online gezet met foto’s die ik afgelopen zondag en 1,5 week op de Ermelosche heide heb gemaakt. Deze korte filmpje kun je via deze link bekijken, het duurt net iets meer dan 1 minuut om het te bekijken. Ik hoop dat ik binnenkort weer een langere video met ook weer bewegende beelden online kan zetten. Voor komend weekend is er wel mooi weer voorspeld en is er ook open monumentendag, misschien dat ik bij een aantal monumenten wat foto’s maak met eventueel bewegende beelden.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 43 keer bekeken

 • Weer op de paarse hei

  1 september 2020

  Afgelopen zondag ben ik nog naar de Ermelosche Heide geweest om een aantal foto’s te maken. De hei is gelukkig nog mooi paars en zeker om foto’s van te maken. Toen ik naar de Ermelosche heide begon het te regenen het helaas net als toen ik weer naar huis ging. Tijdens het fotograferen op de hei was het gelukkig droog zodat ik nog mooie foto’s kon maken. Ondanks het minder mooie weer waren er toch behoorlijk wat mensen op de heide te vinden die nog van de paarse hei genoten. Een deel van de schaapskudde liep nog op de hei terwijl de andere deel bij de schaapskooi bleef voor hun jaarlijkse pedicurebehandeling(las ik op sociaal media). Als de helft van de Ermelosche kudde op de Ermelosche heide op pad is lijkt het wel een kleine kudde. Een aantal foto’s die ik afgelopen zondag heb gemaakt staan op oypo.nl waar je ze kunt bestellen, de 4 mooiste foto’s staan ook op gerarddezwaan.werkaandemuur.nl waar je ze op groot formaat kunt bestellen. Deze 4 foto’s staan ook hier onder en als je op 1 fan de foto’s klikt kun je ze ook bekijken en bestellen.

  Gisteren had ik nog een kort filmpje met foto’s die ik vorige maand maakte tijdens een shoot met Shanti model bij Apeldoorn online gezet op Youtube. Het filmpje is min of meer een kleine portfolio met een model. Deze filmpje van nog geen 3 minuten kun je via deze link bekijken. Shanti model heb ik wel eerder mee gewerkt, ze is een model waarmee je prima me kunt werken als fotograaf. Mocht je ook een keer voor mijn lens willen staan mail me gerust voor meer informatie.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 25 keer bekeken

 • Weer op de paarse hei

  19 augustus 2020

  Afgelopen zondag ben ik nog naar de Ermelosche heide geweest op een paar foto’s te maken van de paarse hei. Toen ik er was waren de schapen van de Ermelosche schaapskudde vanwege de tempratuur op tijd naar hun schaapskooi gegaan. Ik heb dus eigenlijk geen schapen gefotografeerd.  Omaangezien de heide nu mooi paars is heb ik wel foto’s van de paarse hei weten te maken. Een aantal foto’s heb ik te koop op oypo.nl gezet die je via deze link kunt bekijken. De 2 mooiste foto’s heb ik ook in mijn shop op de site van werk aan de muur gezet(gerarddezwaan.werkaandemuur.nl), Het zijn de foto’s Zicht over de Ermelosche heide en Panorama van de Ermelosche heide. De genoemde 2 foto’s heb ik ook hier onder geplaatst, als je er op klikt kun je ze bestellen als je ze aan je muur wilt hebben. Het zijn wel mooie foto’s om op groot formaat aan de muur te hangen.

   

  Het valt me op dat de foto Kleine Ijsvogel die ik al een paar keer heb verkocht toch noch word bekeken. Toch een teken dat men het een mooie foto vind. Het is ook niet specifieke plaatsgebonden foto of zo, je kan niet zien in welke plaats of gemeente is gemaakt behalve dan dat het in de natuur is gemaakt. Je kan deze natuurfoto van een ijsvogel eigenlijk overal aan de muur hangen. Ik heb deze foto van een Kleine Ijsvogel ook onder deze tekst geplaatst, als je er op klikt kun je het ook bestellen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 63 keer bekeken

 • Paarse Ermelosche heide

  11 augustus 2020

  Afgelopen zaterdag ochtend ben ik nog even naar de Ermelosche heide geweest om een aantal foto’s van de paars bloeiende heide te maken. Ik was er al rond 9 uur op de heide te vinden en rond 11 uur reed ik weer weg. Het was ook nog een aardig warm, toen ik aankwam was het al 21 graden en toen ik weg red was het al 31 graden. Het was in die 2 uur tijd dat ik er was al 10 graden opgewarmd. Op de hei liep ik voornamelijk in de zon en m’n auto had ik gelukkig nog in de schaduw kunnen parkeren. De schapen van de Ermelosche schaapskudde waren afgelopen zaterdag biij de kooi gebleven vanwege de hoge tempratuur op de heide. Afgelopen zaterdag ochtend heb ik toch nog een aantal mooie foto’s weten te maken. Bij de meeste foto’s heb ik een polarisatiefilter gebruikt om de kleuren beter er uit te laten komen, ik wilde de paarse kleur van de heide op de foto’s laten zien. Ik heb de foto’s ook al verwerkt in een video die je via deze link kunt bekijken. De mooiste foto’s heb ik op Oypo.nl te koop gezet die je via deze link naar de foto’s kunt bekijken. Ik heb 2 aller mooiste foto’s ook op werkaandemuur.nl gezet zodat de foto’s ook op groot formaat aan de muur kan hangen, deze 2 foto’s kun je bestellen door op de onderstaande foto’s te klikken.

  Afgelopen zaterdag middag en zondag heb ik niet zo veel gedaan vanwege de zomerse temperaturen die het afgelopen weekend was. Komend weekend weet ik nog niet wat ik ga doen ook al is er niet echt koelere temperaturen voorspeld, het blijft zomers warm om eerlijk te zijn. Ik zit nog te twijfelen of ik weer richting  Ermelosche heide ga om foto’s te gaan maken of dat ik in de buurt ga mountainbiken. Het hangt eigenlijk ook van het weer af wat ik ga doen, de voorspellingen wisselen iets te veel voor komend weekend.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 67 keer bekeken

 • Behang en buiten canvas

  4 augustus 2020

  Misschien wisten jullie het al, via gerarddezwaan.werkaandemuur.nl kun je al een aantal jaar behang en naadloos behang bestellen. Op zich een leuk idee en ik heb al eens een foto op behang verkocht, meestal als het muur vullend is werd er vaak een paarkeer een mailtje heen en weer gestuurd om de juiste uitsnede  van de foto naar wens te krijgen. De verhoudingen van mijn foto’s zijn bijna nooit het zelfde als van de muur waar het fotobehang op komt. Nu is het bestellen van (naadloos) behang met de gewenste uitsnede op gerarddezwaan.werkaandemuur.nl een stuk makkelijker en sneller. Na het kiezen van behang of naadloos behang zie je de mogelijkheid om de gewenste maten in te vullen maar ook een link om de gewenste uitsnede te bepalen. Het is een extra serves van werk aan de muur wat ze leveren. De reden is dat het sneller en makkelijker is om een van mijn werken op (naadloos) behang te bestellen. De behang word geleverd met de juiste behanglijm geleverd zodat je niet eerst naar de bouwmarkt hoeft. Voor naadloos behang maken ze een afspraak om langs te komen om de naadloos behang aan de muur te plakken, naadloos behang is vrijgoot dat je het zelf niet meer zelf aan de muur kunt plakken.

   

  Nu het weer mooi weer word kun je ook op gerarddezwaan.werkaandemuur.nl ook een van mijn werken op een buitencanvas bestellen. Deze buitencanvas is eigenlijk een canvas met een beschermende laag over de afbeelding heen waardoor het weerbestendig word. Natuurlijk kun je deze buitencanvas op elk gewenst formaat bestellen. Buiten zitten op het terras in de tuin of op het balkon word met het mooie weer nog leuker met een buitencanvas tegen de schutting, tuinmuur of de muur van de schuur.

   

  Hou er rekening mee dat de levering van de bestellingen zoals behang en buitencanvas die je doet via gerarddezwaan.werkaandemuur.nl minimaal 7 werkdagen in beslag neemt. Zodra de bestelling verzonden is krijg je een track&tracé nummer om je bestelling te kunnen volgen, de levering is altijd ergens tussen 8:00uur en 18:00uur.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 51 keer bekeken

 • Meer blogs >>