• Ingeflitste Paddenstoelfoto's

  13 oktober 2021

  Elk najaar maak ik wel foto’s van paddenstoelen, bij een aantal paddenstoelfoto’s gebruik ik ook 1 of 2 flitsers. De mooiste foto’s plaats ik dan in mijn shop(link) bij Werk aan de Muur. In deze blog ga licht ik 3 paddenstoelenfoto’s uit waar in ik heb geflitst. Het zijn wel foto’s dat ik in de Leuvenumse bos heb gemaakt waar je wel veel paddenstoelen kan vinden.

   

  De eerste foto is Reuzenzwam(link),  deze paddenstoel kon je vinden pal langs de Poolseweg op een boomstronk. Meestal zie je deze zwam aan het einde van de zomer al te voorschijn komen en blijft tot begin van de herfst wel zitten. Gezien de plek en de grote is het wel een van de meest gefotografeerde zwam in het bos.

   

  De tweede foto is Meerdere witte paddenstoelen(link), ook deze paddenstoelen kon je langs de Poolseweg vinden op een stuk dood hout. Toen ik deze foto maakte begon het net te regenen terwijl ik mijn flitsers en camera op mijn statieven had staan. Om welke soort paddenstoel het gaat weet ik eigenlijk niet, ze waren wel mooi genoeg om op de foto te zetten.

   

  De derde foto wat ik wilde delen is 3 Paddenstoelen op een stronk(link), deze foto heb ik in de buurt van de Poolseweg gemaakt. Zoals je kan zien staan deze paddenstoelen op een met mos bedekte dode tak, deze tak lag wel op de grond waardoor ik mijn camera onder mijn statief moest hangen. Ik heb voor deze foto maar 1 flitser gebruikt. Ik weet alleen niet om welke soort paddenstoelensoort het gaat, ik vond ze wel mooi om te fotograferen.

   

  Zoals je hebt gezien fotografeer ik dingen die ik mooi vind, de namen/soorten zijn mij wat minder van belang. Het enige voorwaarde is dat ze mooi moeten zijn om op de gevoelige plaat te zetten. Voor de boven genoemde foto’s heb ik een Nikon D7200 met 1 of 2 Nikon SB700 flitsers gebruikt om wat extra licht te krijgen. Als je op de boven geplaatste foto’s klikt kun je ze bekijken en eventueel bestellen, het bestellen gaat via Werk aan de Muur en de verzending is altijd gratis. Keus voor het formaat en matreaal is touwens ook naar keuze bij Werk aan de Muur.

  Lees meer >> | 55 keer bekeken

 • Nieuwe foto's te koop

  12 oktober 2021

  Vorige week ben ik een keer Harderwijk in gelopen, het was al aan het begin van de avond toen ik een rondje door het centrum van Harderwijk liep. Om aangezien ik mijn camera met statief bij me had heb ik een paar foto’s gemaakt. Deze foto’s staan ook op Oypo.nl waar je ze kunt bestellen, de 2 mooiste heb ik ook in mijn shop(link) op werkaandemuur.nl. Het zijn de foto’s Hortuspark HDR(link) en De kade van Harderwijk in de avondzon(link), beide foto’s heb ik ook hier onder geplaatst en als je er op klikt kun je ze bekijken en eventueel bestellen.

   

  Afgelopen zaterdag heb ik niks aan fotografie gedaan maar wel een toertocht van Ermelo gefietst. De afstand was 100KM over voornamelijk onverharde paden. Ik heb er wel een video van gemaakt die  je via deze link kunt bekijken, het is we een langere video wat ik normaal maak. Je ziet wel de verschillende landschappen waardoor we gingen.

   

  Afgelopen zondag ben ik nog de Leuvenumse bos in gegaan om paddenstoelen te fotograferen. Uiteindelijk had ik maar 2 mooie foto’s van paddenstoelen te maken, het zijn de foto’s Met zijn drietjes(link) en 3 Paddenstoelen op een stronk(link). Beide foto’s heb ik op Oypo.nl als in mijn shop(link) op werkaandemuur.nl, ik heb ze natuurlijk ook hieronder geplaatst en als je erop klikt kun je ze bekijken en eventueel bestellen.

   

  Wanneer ik weer nieuwe foto’s online te koop aan bied weet ik niet. Het kan zomaar zijn als het weer goed is dat ik nieuwe foto’s maak waar van ik de mooiste te koop aanbied.

  Lees meer >> | 39 keer bekeken

 • Vischpoort op een zwart-wit foto

  7 oktober 2021

  Zoals je misschien al weet kom ik uit Harderwijk waar ik nog wel eens in het oude centrum foto’s maak. Zo heb ik ooit een zwart-wit foto van de Vischpoort gemaakt, het was toen in de winter periode toen ik de foto maakte. Menig Harderwijker heeft wel een schilderij of foto van de Vischpoort aan de muur hangen. Ik had al 2 keer een kleuren foto van de Vischpoort in Harderwijk(link) verkocht aan iemand in Harderwijk. Ik had dus nog een zwart-wit foto van de kenmerkende poort in Harderwijk. De titel van de zwart-wit foto is Vischpoort van Harderwijk in zwart-wit(link). Het is wel een unieke foto omdat de compositie toch wel anders is dan op de bekende schilderijen en foto’s. Natuurlijk kun je de foto van de Vischpoort bestellen via Werk aan de Muur, als je op de onderstaande foto klikt kun je de foto bekijken en eventueel bestellen.

  Lees meer >> | 58 keer bekeken

 • Op TV

  3 oktober 2021

  Zoals je weet verkoop ik mijn foto’s via Werk aan de Muur. Ze zijn onder andere bekend van VT wonen weer verliefd op je huis dat vanavond 7 uur weer te zien is op SBS6. Morgen in de namiddag en dinsdag in de namiddag is Werk aan de Muur ook te zien bij Eigen huis en tuin: lekker leven op RTL4, de uitzendingen beginnen om 5 uur. In de uitzendingen zie je een werk van een beeldmaker op een matreaal die je bij Werk aan de Muur kunt krijgen. Vandaag, morgen en overmorgen zijn de laatste 3 dagen dat je 10% korting kunt krijgen bij Werk aan de Muur, je moet er dus wel snel bij zijn om een mooie werk voor aan je muur met korting te kunnen bestellen. Mijn werken  zijn te vinden op https://gerarddezwaan.werkaandemuur.nl waar je  ze naar wens kunt bestellen.

  Lees meer >> | 18 keer bekeken

 • Foto's van de Harderbroek

  30 september 2021

  Onlangs was ik nog naar de Harderbroek geweest om wat foto’s te maken, ik heb er alleen geen video van gemaakt om te delen. Ik moet toegeven dat ik niet heel veel foto’s heb gemaakt, de mooiste 7 foto’s staan op Oypo.nl(link) waar je ze tot en met 20 maart 2022 kunt bestellen. De mooiste 2 foto’s heb ik ook in mijn shop(link) bij Werk aan de Muur waar je ze onbeperkt kunt bestellen. Momenteel loopt er een kortingsactie bij werkaandemuur.nl(link) waarmee je 10% korting kunt krijgen op mijn werken. De laatste 2 foto’s dat ik bij werk aan de muur heb geplaatst zijn Rietpluim in de wind(link) en Een rietpluim in een polderlandschap(link). Beide foto’s heb ik ook hier onder geplaatst en als je erop klikt kun je ze bekijken en eventueel kunt bestellen. De korting word direct berekend waardoor je niks hoeft te doen, verzending is ook nor gratis.

  Lees meer >> | 42 keer bekeken

 • Video's

  29 september 2021

  Zoals je al weet maak ik regelmatig video’s dat ik op YouTube plaats. De laatste video’s dat ik online heb  geplaatst heb ik door omstandigheden nog niet in een blog gedeeld. In totaal heb ik 4 video’s gemaakt dat ik in deze blog ga delen. Het is wel eens waar een lange blog geworden met voor mijn doen veel tekst. Het komt meer dat ik afgelopen maand eigenlijk geen blog heb geplaatst.

   

  De eerste video dat ik wilde delen heb ik op 7 augustus 2021 op de Hulshorsterzand gemaakt tijdens het maken van een aantal foto’s, deze foto’s zijn ook is de video verwerkt. Je kunt deze video bekijken via deze link naar de video bekijken.

   

  Zoals je misschien als weet mountainbike ik regelmatig. De laatste tijd heb ik ook weer aan toertochten mee kunnen doen. Op zich ben ik blij dat er weer toertochten gereden kunnen worden na de coronatijd. Sinds dit jaar heb ik ook een nieuwe actioncam zodat ik tijdens het mountainbiken kan filmen.

   

  De eerste toertocht na de corona dat ik heb kunnen rijden is Strade Bianche Flevoland 2021. Het was wel een gravel tocht in de polder met de start in Lelystad. Het was de eerste keer dat deze tocht werd gereden, er deden maar 40 deelnemers mee. De afstand was 60KM en werd volledig op GPS gereden, voor de tocht wat ik reed hingen geen pijlen dat de route aangaf. Op zich hingen wel pijlen maar die waren voor de racefietsers die de andere routes reden. Bij deze tocht heb ik een video van gemaakt die je via deze link kunt bekijken.

   

  De tweede tocht waar ik aan mee heb gedaan is de ATB Leyetocht dat op 11 september 2021 werd gereden. Ik heb deze tocht wel vaker gereden. Het is wel een mooie tocht in een mooie omgeving, vorig jaar werd deze tochtniet gereden vanwege de corona. Tijdens deze tocht heb ik ook een video gemaakt dat je via deze link kunt bekijken.

   

  De laatste tocht dat ik heb gereden is de Ermelose Graveltocht dat ik op 18 september 2021 heb gereden. Het was een tocht van 100KM dat volledig op GPS werd gereden, er hingen dus geen pijlen om de route aan te geven. De deelnemers die hadden ingeschreven kregen een GPX bestand die we op onze GPS apparaten konen zetten. Het was de eerste keer dat deze toertocht werd gereden, het was wel een mooie tocht over de mooie Veluwe. Het is een graveltocht dat over voor een mountaimbiker makkelijke paden gaat. De video dat ik bij deze tocht heb gemaakt kun je via deze link bekijken.

   

  De eerst volgende toertocht dat ik ga rijden is de Veluws taaiste, een tocht van 100KM wat wederom op GPS word gereden. Het is een echte mountainbike tocht dat ik wel vaker heb gereden.  De tocht word op 9 oktober gereden vanuit de Muzenhof in Ermelo. Ik zit zelf te denken om ook bij deze toertocht een video te maken. Hou de blog in de gaten wanneer ik deze video online plaats. Natuurlijk kun je ook abonneren op mijn YouTube kanaal om geen video’s te missen.

  Lees meer >> | 145 keer bekeken

 • Korting bij Werk aan de Muur

  28 september 2021

  Op dit moment heb je een kortingsactie bij Werk aan de Muur in verband met het nieuwe woonseizoen. De korting is 10% op alle werken op verschillende matrealen en formaten, deze actie loopt tot en met dinsdag 5 oktober 2021. Ook mijn foto’s op https://gerarddezwaan.werkaandemuur.nl kun je met 10% korting krijgen, de verzending is zoals gebruikelijk ook gratis. Je hoeft de komende herfst en winter niet tegen kale muren aankijken, er is keuze zat waar je uit kunt kiezen. Je hebt nog een week om een mooie foto van mij met korting te bestellen. Hou er wel rekening mee dat de levertijd meer dan 7 werkdagen is, speciale wensen kan de levertijd zelfs langer zijn. Naast particulieren kunnen bedrijven natuurlijk ook bestellen om hun kale kantoor muren te sieren.

  Lees meer >> | 48 keer bekeken

 • Paarse heide en een zandverstuiving

  27 augustus 2021

  Afgelopen dinsdag avond was ik nog richting de Beekhuizerzand gefietst, ik wilde namelijk een kleine heideveld in de bos rondom de Beekhuizerzand met de avond zon op de foto zetten. Zoals bekent bloeit de heide nu mooi paars. Ik had het geluk dat het dinsdag avond nagenoeg onbewolkt was en de avondzon mooi over de kleine heide veld scheen. Ik heb er een paar mooie foto’s weten te maken en heb ook een foto te koop gezet op werkaandemuur.nl. Het is de foto Een kleine paarse heideveld in het bos(link) dat ik te koop heb gezet. Het was wel even uitzoeken hoe ik de foto zou maken, vlak naast deze heideveld liepen hoogspanningskabels en een klein stukje verder de bouw infra park waar ze kraanmachinisten op lijden, nu wilde ik geen kabels of kranen op de foto hebben waardoor het even puzzelen werd qua compositie.

   

  Na dat ik de foto’s heb gemaakt wat ik wilde ben ik nog door gefietst naar de Beekhuizerzand. Op de zandverstuiving stond ook wat heide in bloei die ik uiteraard ook op de foto heb gezet. Ik was er toch in de buurt en het licht was ook nog mooi. Ik heb op deze locatie niet veel foto’s gemaakt, de mooiste foto heb ik wederom op werkaandemuur.nl te koop gezet. Het is de foto Paarse heide op een zandvlakte(link). Zoals de titel al vermoed is het een stukje heide op een zandverstuiving, deze zandverstuiving heet nou de Beekhuizerzand.

   

  Als je toch in een bepaald gebied bent met mooi licht kun je even klein stukje door fietsen om te kijken of je nog een foto kan maken. Ik heb bij een uitzichtpunt nog wat foto’s gemaakt waarvan er eentje ook op werkaandemuur.nl te koop is gekomen. Het is de foto Een grove den aan de rand van een zandverstuiving(link) dat ik als laatste te koop heb gezet. Ook al kwam ik voor de paars bloeiende heide naar de Beekhuizerzand vind ik deze foto ook mooi geworden.

   

  De 3 boven genoemde foto’s vind ik mooi om te koop te zetten bij Werk aan de Muur waar iedereen naar wens ze kan bestellen. De kans dat je een uniek werk besteld bij Werk aan de Muur is vrij groot, naast het formaat kun je ook het matreaal uitkiezen. Als je op de hierboven geplaatste foto’s klikt kun je ze bekijken en eventueel bestellen. De levering bij Werk aan de Muur is ook nog gratis.

  Lees meer >> | 7 keer bekeken

 • Paarse Elspeetse heide

  23 augustus 2021

  Afgelopen zaterdag was ik op de Elspeetse heide te vinden op de paarsbloeiende heide te fotograferen. Ik was er redelijk op tijd en achteraf was dat ook maar goed ook, toen ik rond 9 uur er was was het nog rustig op de parkeerplaats en de naastgelegen speelweide en toen ik rond 12 uur weer terug kwam was het enorm druk op de parkeerplaats en de speelweide. Op de heide zelf werd in de loop van de ochtend ook wel wat drukker maar niet zo erg druk.  Het enige van afgelopen zaterdag was dat het bewolkt was, aan de ene kant heb je geen “hard licht” van de zon wat je in deze tijd van het jaar hebt en aan de andere kant zie je weer geen blauwe lucht boven de heide. Ik heb 4 foto’s op werkaandemuur.nl gezet zodat je kunt bestellen en aan de muur kunt hangen en zo het hele jaar van de paarse heide kunt genieten.

   

  Voor de eerste foto ben ik gelijk maar een uitkijktoren in geklommen om de heide van een hoog punt te fotograferen. De toren waar ik op stond is hoger dan de bomen op en langs de heideveld waar ik over uit keek. De foto wat ik maakte is Heide van boven(link) en is een mooi overzichtsfoto van de Elspeetse heide.

   

  Voor de tweede foto stond ik alweer met beide benen op de grond. De tweede foto is een panoramafoto bestaande uit 9 foto’s. Voor deze panorama heb ik wel een statief gebruikt om de foto’s goed te krijgen. Het is de foto Elseetse heide panorama(link) waar mee ik mijn best heb gedaan.

   

  De derde foto is gewoon een “normale” foto van de paarse heide. Op deze foto zie je ook dat er ook gras op de Elspeetse heide staat, op zich staat op elke heide veld wel gras waar je als fotograaf niet onderuit kan. Deze foto heet dan ook Heide en gras(link) waar voor ik een laag standpunt heb gekozen om het te maken.

   

  De vierde en laatste foto is een macrofoto van een bij op een heidetak. Voordat ik deze macrofoto maakte hoorde ik de bijen al in de heidestruiken zoemen. Toen ik deze foto thuis op een groter scherm bekeek zag ik dat er ook een lieveheersbeestje in de struik zat, het is wel een leuke extraatje voor op de foto. De macrofoto heeft de titel Een bij op de hei(link) gekregen en zoals je kunt zien scheen net de zon door de bewolking toen ik de foto maakte.

   

  Je kunt op de boven getoonde foto’s klikken zodat je ze kunt bekijken en eventueel op gewenste formaat en matreaal kunt bestellen. De levering is gratis en de ophang middelen zitten er ook erbij.

  Lees meer >> | 58 keer bekeken

 • Bruggetje over de vissershaven van Harderwijk

  20 augustus 2021

  Als het goed is gaat de bekende voetgangersbruggetje over de Vissershaven van Harderwijk dicht, als ik het goed begrijp is dat maandag 23 augustus 2021. Het is een bruggetje bij de molen en nu ook bij de botterloods waar menig Harderwijker en toerist overheen is gegaan. Het bruggetje schijnt in slechte staat te zijn en ze gaan de kades aanpakken zodat deze weer aansluit aan de nieuwe haven aan de boulevard. Zowat elke Harderwijker vind het jammer dat het bruggetje over de Vissershaven van Harderwijk weg gaat. Het schijnt wel dat er volgend jaar een nieuwe brug komt, of deze nieuwe brug het zelfde er uit ziet is me niet duidelijk. De huidige bruggetje is van hout en heeft een ophaalgedeelte in 2 delen. Ik heb zelf 3 foto’s te koop staan op de site werkaandemuur.nl waar de haven met het bruggetje op staat.

   

  De eerste foto wat ik heb gemaakt is Typisch Harderwijk(link) dat ik op een zomeravond heb gemaakt. Je ziet de bouwwerken naarst en over de haven in het water weerspiegelen. Het is misschien een klassieke foto dat Nederlands aan doet, Harderwijk licht immers in Nederland aan de voormalige Zuiderzee.

   

  De tweede foto dat ik heb gemaakt is Haven van Harderwijk met molen tijdens het blauwe uurtje(link), zoals de titel al vermoed heb ik deze foto gemaakt tijdens het blauwe uurtje. Natuurlijk zie je de bouwwerken naast en over de haven van Harderwijk en deels in de weerspiegeling van het water.

   

  De derde en laatste foto is De haven van Harderwijk in zwart-wit(link) dat ik overdag heb gemaakt. Qua compositie is deze foto het zelfde als de tweede genoemde foto alleen overdag gemaakt in zwart-wit omgezet.

   

  Ik ben schijnbaar niet de enige fotograaf die deze onderwerp op de foto zet, kennelijk zijn er bruidsfotografen die de bruidsparen voor deze plaatje zetten voor de trouwfoto’s. Het is wel een mooi plaatje voor in de trouwalbum en als het een Harderwijks bruidspaar is snap ik het ook, het niet echt creatief en uniek om eerlijk te zijn. Als je op de boven geplaatste foto’s klikt kun je de foto’s bekijken en eventueel bestellen.

  Lees meer >> | 57 keer bekeken

 • Meer blogs >>